Αριστείο Φρεσκάδας στην Bio.s από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης!

Η Bio.s η μοναδική εταιρία που παράγει ψάρια με φυσική εκτροφή, με υπερηφάνεια επιδεικνύει το “αριστείο φρεσκάδας” ως τεκμήριο απόλυτης ποιότητας των ψαριών που παράγει, μετά από σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης!
Σύμφωνα  λοιπόν με το Πανεπιστήμιο της Κρήτης -αλλά και την υφιστάμενη Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (όπως αυτή εκφράζεται με τις οδηγίες 67 ,492 και 493 του 1991, καθώς και τις 43 και 54 του 1993) η ποιότητα των ιχθύων είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη φρεσκάδα τους και μετρήσιμη είναι και βαθμολογείται!
Η Bio.s, με υπευθυνότητα προς τους πελάτες της, προχώρησε στις αντίστοιχες μετρήσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και τα αποτελέσματα ήταν Άριστα! Διαβάστε εδώ την μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης που εκπονήθηκε για την Bio.s το 2015.

Χρήσιμες βέβαια οι μελέτες, αλλά εμείς στη Bio.s θεωρούμε εξίσου χρήσιμη και την παρακάτω περιγραφή των κριτηρίων φρεσκάδας, για να μπορεί ο καθένας μας χωρίς τη μεσολάβηση των “ειδικών” να εκτιμήσει, αν όντως “ο ψαράς λέει την αλήθεια” !

α) Μάτια
Γυαλάδα και κυρτότητα οφθαλμών: Με το πέρασμα των ημερών τα μάτια θολώνουν και στεγνώνουν παύοντας ταυτόχρονα να είναι κυρτά (μπαίνουν μέσα)
_MG_0582
β) Βράγχια
Στο φρεσκοψαρεμμένο ψάρι είναι ροζ-κόκκινα καλυμμένα με διαυγή βλέννα.
Σιγά -σιγά αποκτούν καφέ μπεζ απόχρωση εξαιτίας της οξείδωσης του σιδήρου των αιμοσφαιρίων.
γ) Συνοχή – στιλπνότητα επιδερμίδας
Το φρέσκο ψάρι όταν το πιέσουμε με το δάκτυλό μας, επανέρχεται χωρίς να αφήσει σημάδι(βούλα)
δ) Περιτόναιο (χρώμα – συνοχή)
Το καταλαβαίνουμε όταν καθαρίζοντας το ψάρι, αυτό δεν ξεκολλάει από την ραχοκοκαλιά του και είναι στιλπνό και γυαλιστερό
ε) Οσμή
Το φρέσκο ψάρι μυρίζει θάλασσα!
Και όπως λένε οι Άγγλοι: “The fish shouldn’t smell fishy”
στ) Χρώμα
Το χρώμα πρέπει να είναι ζωηρό και αντίστοιχο του είδους του….
Να σημειώσουμε ότι τα ψάρια της ιχθυοκαλλιέργειας χάνουν το χρώμα τους μέρα τη μέρα.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε και την απλούστερη απόδειξη φρεσκάδας των ψαριών της Bio.s:
ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΣΗ!

Για περισσότερα απλά παρατηρείστε τις φωτογραφίες Ή απλά παραγγείλετε το ψάρι σας από την Bio.s και καλέστε μας σπίτι σας για ένα mini σεμινάριο φρεκάδας.